8. Sınıf Öğrencilerimiz ve Velilerimizin Dikkatine!

8. Sınıf Öğrencilerimiz ve Velilerimizin Dikkatine!

14.04.2022 419

2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu kapsamında 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında yapılacak olan Merkezi sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin Merkezi Sınav için Öğrenci Başvuruları 4 Nisan 2022 itibariyle Bakanlıkça merkezi olarak alınarak, onaylanmıştır. Bu kapsamda;

 

Not-01: 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Bakanlık resmi sayfası (www.meb.gov.tr) üzerinden yayımlanmıştır.

 

Not-02: Merkezî sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 4 Nisan 2022 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.

 

Not-03: Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 14 Nisan 2022 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır.

 

NOT: Son gündür.