Okulumuzun Tarihçesi ve Yapısı

03.07.2013 2907

OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Okulumuz Güzeloba İlköğretim Okulu ilk olarak 1942 yılında şimdi bulunduğu Güzeloba Mahallesi Yeşil Sk. No 1 adresindeki yerinde arsasını mahalle sakinlerinden Hüseyin ÇETİN, İsmail DİNÇ ve Ali ARSLAN' ın bağışladığı 10950 m2 lik arazide 3 derslik olarak Devlet kanalıyla yaptırılmış ve hizmete girmiştir.

Zaman içerisinde gerek hızlı nüfus artışı gerekse de göç alan bir bölge olması dolayısıyla mevcut bina yetersiz gelmiş ve 1964 de yine bahçe içine 2 derslikli bir bina daha yapılmış ve bu şekilde hizmete devam etmiştir. Bir süre sonra bu binalarında yetersiz gelmesi üzerine 1967 yılında 6 derslikli bir bina daha yapılmış ve eğitim öğretim bu şekilde devam etmiştir. 1979-1980 eğitim öğretim yılında okulumuzun ortaokul kısmı açılmış 6 derslikli bina ortaokul olarak kullanılmış diğer iki bina ise ilkokul olarak hizmete devam etmiştir. 1987 yılına gelindiğinde ise ilk yapılan 3 derslikli bina yıkılmış yerine 8 derslikli ve 4 idari odası olan A blok yapılarak Güzeloba Ortaokulu olmuş ve diğer binalar Güzeloba İlkokulu olmuştur. Daha sonra 1991-1992 eğitim-öğretim yılında ilkokul ve ortaokulun birleşmesiyle Güzeloba İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretim faaliyetleri devam etmiştir.

Yıllar içinde hızlı nüfus artışı Güzeloba da yeni bir okul ihtiyacı doğurmuş ve 2009 yılında yapılan ihale neticesinde TOKİ 24 derslikli bir okul yapmak üzere ihaleyi almış ve 2009 yılı Eylül ayında okul binalarımız yıkılarak yerine yeni bina yapımına başlanmıştır. 2012 Eylül ayında tamamlanan binamız 19 Eylül 2012 tarihinde geniş katılımlı bir törenle 2012- 2013 eğitim- öğretim yılı için hizmete açılmıştır. Daha önceki 3 eğitim- öğretim yılını Fener mahallesindeki Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu binasını kullanmak suretiyle tamamlayan okulumuz artık kendi binasında hizmet vermektedir. Ayrıca bahçemiz içinde bulunan 6 derslikli 1967 yılı yapımlı binamız 2012 yılı yaz aylarında Özel İdare Müdürlüğü kanalıyla tadilata alınmış ve 4 derslik, 1 yemekhane, 1 mutfak ve öğrenci tuvaletlerinden oluşan modern bir bina haline getirilerek, yine 2012 yılı Eylül ayında hizmete açılmıştır.

Okulumuz 09 Eylül 2019 tarihi itibariyle Güzeloba Mahallesi 2265 sokakta bulunan 32 derslikli yeni yapılan binasına taşınmış ve tekli öğretime geçmiştir. Okulumuz halen Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu ile beraber yeni binasında hizmet vermektedir.